Сагата с ремонтите на димитровградски градини във ВАС

И в ОДЗ "Райна княгиня" чакат решението на ВАС

Висшият административен съд ще гледа на 22 ноември казуса със стопирания ремонт на две детски градини в Димитровград, коментира главният юристконсулт в общината Димитър Гавазов. Хасковското дружество "Монолит" обжалва избора на общината, изпълнител на ремонта да бъде димитровградската фирма "Неохим инженеринг". Става дума за основна реконструкция на фасадата, нова дограма и подмяна на осветлението в ОДЗ "Райна Княгиня" и ЦДГ "Осми март".

За тези две заведения бяха отпуснати пари от фонд "Енергийна ефективност" на стойност 480 000 лв. , след като общината кандидатства с проект. Предвидено бе и дофинансиране от общинския бюджет в размер на 200 000 лв. Ремонтът обаче така и не стартира заради жалба от страна на "Монолит" пред Комисията за защита от конкуренцията. През септември 2010 година комисията  се произнесе в полза на избора на местната администрация. В последният възможен срок строителното дружество от Хасково обжалва и това решение пред ВАС, припомни Гавазов.

 Докато се чака решението на ВАС от ОДЗ "Райна княгиня" се оплакаха, че тавана им протекъл. Влага има и в едно от спалните помещения за децата, както и в банята.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини