Най-скъпите в света

Сайтът Bloomberg Businessweek се зае да изготви списък с най-най-големите скъпотии, пише Монитор. Върхова позиция заема суперяхтата на Роман Абрамович, за която той е броил изумителните $1,2 милиарда долара.
160-метровата Eclipse е най-снобската покупка на 2010-а и това го доказват екстрите към нея - противоракетна система, бронирани стъкла и лазерна отбранителна система, която ще охранява олигарха от любопитни папараци и нападения.

Най-скъпата къща
се намира в Индия и се казва Antilla. Разположена е в центъра на Мумбай и цената й е $1 млрд. Построена е от индийския индустриалец Мукеш Амбани за лично ползване. Сградата е на 27 етажа, има домашно кино, здравен център, хеликоптерна площадка, гараж на шест етажа за 168 коли. Всяко ниво има градини, а целият персонал на къщата наброява 600 души. Семейството на Амбани се състои от него самия, съпругата му и трите им деца.

Най-скъпият хотелски апартамент е Royal Penthouse Suite - част от President Wilson Hotel в Женева. Ако искате да го наемете за една нощ, ще трябва да олекнете с $65 000. Този пищен апартамент заема целия етаж на хотела и е с площ 18 083 кв. м. Разполага с 10 стаи, седем бани и изглед към Женевското езеро и връх Монблан. Всички прозорци и врати са бронирани.

Какво е луксозен дом без подобаващ телевизор. Предложението идва от шведската компания PrestigeHD, която създава Supreme Rose Edition by Stuart Hughes съвместно с ювелирната компания Goldstriker International и в частност Стюарт Хюз, който е автор на необичайния му дизайн. 55-инчов телевизор тежи 28 кг, украсен е с 18-каратово розово злато и със 72 брилянта. Панелът ръчно е обшит с кожа от алигатор. Тази година ексклузивният телевизор беше продаден само в три бройки, всяка по $2,3 милиона.

На Хюз определено му допада да прави битовите вещи скъпи. Негов е и най-скъпият мобилен телефон - iPhone 3GS Supreme Rose. Той е украсил мобилния апарат с 22-каратово злато и инкрустиран с 53 диаманта. Луксозната вещ е по поръчка на пожелал анонимност австралийски бизнесмен, който е броил за него $3 млн.

В подбора на най-скъпите вещи попада и автомобилът Mercedes-Benz W196 1954-55, чиято цена е $24 млн. Мотоциклетът Dodge Tomahawk V10 Superbike тежи 680 килограма, има четири колела и се задвижва с двигател от Dodge Viper, който е в състояние да го ускори от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди. Максималната му скорост е 483 км/ч. Цената: $700 000.

Най-скъпата китара е с автографи на якои от най-известните музиканти в света като Мик Джагър, Кийт Ричардс, Ерик Клептън, Брайън Мей, Джими Пейдж, Дейвид Гилмор, Джеф Блек, Пийт Таунсенд, Пол Макартни, Стинг, Ричи Блекмор, Ангъс и Малкълм Йънг, Деф Лепард и Брайън Адамс. Fender Stratocaster guitar струва $2,7 млн.

Най-скъпият диамант - Wittelsbach Diamond, цена - $24,3 млн. Това е 35,56-каратов сиво-син скъпоценен камък, продаден на търг от Christie`s в Лондон през 2008 г. Произходът му е от Индия.

Най-скъпият домейн е Insure.com. QuinStreet купи Insure.com за $16 млн. Предишният рекорд е на sex.com, който е продаден през 2006 г. за $12 млн.

Най-скъпото шампанско
е Heidsieck Monopole Champagne 1907, цена: $35 000. През 1997-а учени откриха потънал кораб в Балтийско море. На борда му имало скъпи товари, включително 2000 бутилки шампанско Heidsieck Monopole. Хотел Ritz-Carlton в Москва предложи на търг 10 от тях през 2008 г. Естествено, първата бутилка беше купена от руски милиардер.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини