10 подаръка, които мъжете мразят за Коледа

С наближаването на празниците в края на година жените са изправени пред тежката задача да купят подарък на половинките си. Тя често пъти приключва с провал, тъй като жените в повечето случаи подаряват едно от 10-те неща, които мъжете мразят най-много. По този повод специализираното американско издание "Нест" е съставило списък на 10-те неща, които мъжете не харесват за подаръци, посочва БТА, цитирана от АСН.

На първо място са подаръчните карти и ваучерите за най-различни услуги и отстъпки. За мъжете тези две неща са равносилни на подарък, състоящ се от плик с банкноти, който се дава, когато човек не иска да проявява изобретателност и гледа на ритуала на подаръците като на бреме.

Мъжете не обичат и да им се подаряват бижута. Подобен подарък кара представителите на силния пол да се почувстват виновни, че са принудили жената да похарчи толкова много пари за тях и това чувство за вина разваля празничното настроение.

Ако става дума за ерген или за партньор, с който дамата не споделя едно жилище, то най-голямата грешка би била подарък под формата на домакински уред, като например тостер, фритюрник или фурна за хляб. Дамата може и да си мисли, че подобен уред ще улесни живота на живеещия сам мъж, но трябва да знае, че той тълкува това като призив да се посвети изцяло на домакинските задължения, когато се задоми с нея.

За мъжете неприятен би бил и подарък за душата, като например билети за опера, за балет или за театър. За мъжете подобно нещо би било равносилно на това да получат броколи за десерт вместо бленуваната торта.

Жените никога не трябва да подаряват на мъжа до тях и някоя от любимите си книги, предупреждава специализираното издание.

Бебешки подаръци, в стил миловидна детска играчка или нещо подобно само биха уплашили мъжа, който ще изтълкува това като натиск за създаване на потомство.

Мъжете не обичат и подарък под формата на снимка в рамка от прекараната съвместно ваканция на екзотично място. Този подарък им прилича на пощенска картичка и им напомня за досадното задължение от миналото да пращат картички на роднини и познати всеки път, когато са на непознато място.

Подарък под формата на чанта за път също плаши мъжете. Те го възприемат като намек, че жената до тях иска винаги да ги придружава, когато пътуват някъде по работа, или че настоява заедно да се впуснат в пътуване до екзотична дестинация.

Колкото и странно да звучи мъжете не обичат и така наречения любовен подарък, тоест страстно любовно изживяване вместо подарък. Вярно е, че любовта пленява всичко и че управлява света, но да кажеш на някого, че му подаряваш любов е все едно да му кажеш: "Всеки мил жест си има цена".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини