Антимафиоти удариха КАТ

Специализирана полицейска операция срещу схема за облагодетелстване на служители и превозвачи беше проведена внезапно вчера в КАТ-Дупница.
Входните врата на пункта бяха затворени с разпореждане на областния шеф на КАТ в Областната дирекция на МВР в Кюстендил Калоян Драганов, а петте служителки на КАТ заедно с шефа им Кирил Николов бяха конвоирани до РПУ - Дупница, където даваха обяснения по конкретни сигнали за нарушения, съобщи вестник "Струма".

Цялата документация на пункта беше иззета.
"Работим в няколко посоки - както и по сигнали за корупция в службата, така и за попълване на документи с невярно съдържание на лица от двете страни на регистрационните гишета", каза лаконично началникът на РПУ-Дупница Борислав Динев и отказа подробности.

Акцията се ръководи лично от началника на ОДП-Кюстендил комисар Георги Джоглев и ръководството на МВР-София.
"Не съм доволен от работата на КАТ в Дупница, със сигурност там се върти нещо нередно. Проверката е във връзка със сигналите на превозвачи, които организираха и протест пред пункта само преди един месец и обвиниха в конфликт на интереси определени служители", каза още Джоглев.

Проверката ще продължи повече от седмица, след което щели да се вземат конкретни решения.

Скандалът в пункта на КАТ за регистрация на автомобили гръмна преди два месеца, когато около 50 автотърговци организираха протест срещу служители в пункта с обвинението, че ги притискат да използват услугите на роднини, които имат счетоводни къщи и договори за продажба на екотакси при оформянето на документите. Превозвачите съобщиха, че ако не купят стикер "екотакса" от определена счетоводна къща, която е дистрибутор в Дупница, чиновничките от гишетата в КАТ отказват да ги обслужват. 

Късно следобяд вчера работата на пункта в Дупница беше възстановена и започна обработването на документи.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини