Да сбъднеш мечта!

В края на октомври едно момиче от Димитровград сбъдна една мечта - да отиде на концерт на своя идол и любимец Енрике Иглесиас, тук в България. Това момиче се казва Любомира и може би до тук няма нищо необичайно, ако Люба не беше с ДЦП. Това е заболяване с което се раждаш и трябва да живееш, ти и твоите близки. Може би това е направило Любомира ужасно упорита и почти никога да не се отказва. Обяснява нрава си със зодията - Козирог и с огромната подкрепа на близките си, които много обича.

За сбъдната мечта - никога няма да забрави как е била на метри от своя любимец Енрике, спомените още я връхлитат, макар да минаха седмици от концерта. Може с часове да разказва и да преживява незабравимите мигове.

Люба вярва в съдбата и смята, че няма случайности и че ние избираме какви да бъдем и какво искаме от живота. Младото момиче споделя още, че няма страхове, затова съветва връсниците си, които не са като нея да живеят с тръпка, любопитство и стремеж. През очите на Люба животът е шарен и точно това му е хубавото, казва още тя. Не й харесват намусените физионимии на хората и това, че имаме всичко, а не обичаме живота. "Морално разкрепостени сме, а все по-малко време имаме за истинските неща", размишлява тинейджърката.

Любомира още помни, че е била на метри от Енрике на неговия концерт в София

Като всеки млад човек и нашата героиня чете много и се рови в интернет. Възхищава се от историята и личности като нашите револиционери, Валя Балканска и Джон Атанасов. Не харесва обаче хаотичната ни държава, която не работи в полза на хората. Затова и Любомира не би отказала да живее другаде ако има възможност. След седмици на димитровградчанката и предстои ново житейско предизвикателство, което ще я направи още по - голям човек!

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини