Асен Блатечки в Димитровград за студенския празник

Сексимволът на българският театър Асен Блатечки идва за втори път в Димитровград в рамките на последните два месеца. През септември той откри театралния сезон в Димитровград с постановката "Побъркани от любов". На 8 декември Блатечки пак ще изгрее на тукашната сцена в пиесата "Мъжка забавачка". Там компания му правят Ивайло Христов, Петър Тосков, Алексей Кожухаров. Постановката е със специлното участие на Мая Тодорова.

"Мъжка забавачка" от Кристоф Магнусон е съвременна немска комедия. Първата й премиера е през 2003 г. в Бон. Скоро след това пиесата се превръща в култов хит. През ноември 2005 г. е поставена в Берлин. Спектакълът на Драматичен театър -Пловдив е първото й представяне в България. Трима приятели са си обзавели "мъжка стая" в подземен етаж на голям хипермаркет. Там те намират спасение след изморителното съботно петчасово пазаруване с жените си. В своя таен оазис те могат необезпокоявани от никого да се занимават със своите хобита, да се оплакват от жените си и да правят смели планове за бъдещето. Комедийните ситуации, в които попадат, са провокирани от един пожарникар, който иска да закрие тяхното убежище. Разбира се, обсебен от техния свят, той става един от тях. Животът тук и с тях му харесва много повече, отколкото там и с нея. В крайна сметка, както може да се предполага, след голямото мъжко забавление в малката мъжка забавачка, силните на вид слаби мъже се завръщат при слабите си на вид силни жени. Щастлив край в името на най-смисления съюз между мъжа и жената - семейството. 

Билети за постановката вече се продават на касата на театъра. Цената им е 10 лв. но интересът към пиесата е голям, не скриха от организационния отдел в театъра. Само за два часа вчера бяха продадени 30 билета. След края на това представление ще бъде разиграна и традиционната коледна томбола на театъра, в която награди са осигурили 20 местни фирми.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини