Разследват фирма за измами по САПАРД. Вероятно е собственост на Доган!

"Мизия милк" е една от фирмите, разследвани за пране на пари по САПАРД в полицейската операция “Фермери”. Това каза за Радио Шумен окръжният прокурор на Търговище Драгомир Сяров.

Целта на акцията е разкриване на организирана престъпна група, извършила измама с имущество, закупено със средства от САПАРД и пране на пари.

Антимафиотите проведоха операция „Фермери” в Търговище. Претърсени са множество адреси, открити са голямо количество пушки и компютърни конфигурации, магнитни носители, над двеста записи на заповеди, на стойност около 1 милион лв., договори за заем между различни физически лица за над 3 000 000 лв. и други документи.

За проверката потвърди и собственикът на дружеството Ергин Терзи.

Ергин Терзи отхвърли обвиненията и заяви, че става дума за недоразумение. Запознати твърдят, че Терзи, който е бивш сервитьор в търговищко заведение, е подставено лице във фирмата. Пак според тях, истинският собственик на "Мизия милк" е Ахмед Доган.

Окръжният прокурор на Търговище Драгомир Сяров също потвърди информацията, че фирмата е разследвана за пране на пари по европрограмата. Целта на акцията е разкриване на организирана престъпна група, извършила измама с имущество, закупено със средства от САПАРД и пране на пари.

Антимафиоти проведоха днес операция "Фермери" в Търговище. Претърсени бяха множество адреси, открити са голямо количество пушки и компютърни конфигурации, магнитни носители, над двеста записи на заповеди, на стойност около 1 милион лева, договори за заем между различни физически лица за над 3 000 000 лева и други документи.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини