Депутати се скараха за член и мръсно подсъзнание

Депутатът от ГЕРБ Георги Андонов е поискал извинение от червената Мая Манолова заради думите си, отправени към нея в пленарната зала при второто четене на законопроекта за Сметната палата. 

Законопроектът на ГЕРБ беше дискутиран в три заседания на парламента, а в края на тричасовия дебат днес Георги Андонов се  обърна към Мая Манолова с думите: 

"Не ви ли омръзна три дни да говорите глупости? Толкова ли не намерихте един член, който да ви задоволи и да спрете да говорите?". 

Изказването му предизвика заместник-председателя на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов да поиска отстраняването на депутата от ГЕРБ от заседание, но настояването му не беше уважено. 

Това предизвика гневната реакция на червения депутат Антон Кутев. 

„Съжалявам, но ако си мислите, че този начин на водене на диалог е весел или допустим, искам да ви кажа, че българската история е виждала доста по-тежки случаи от този, няма да направите изключение, но те не са водили до нищо хубаво. 

Рядко се случва интелектуалци да управляват тази държава, но простащината, с която се подхожда, е изключителна, и никой от вас няма право да го прави. Никой няма право да принизява парламента до тази степен”, заяви народният представител. 

След края на заседанието Андонов отиде до стаята на Коалиция за  България, за да се извини лично на Мая Манолова. 

Пред журналисти той обясни, че депутатката не е била в стаята и затова й се е обадил по телефона и тя е приела извинението му. 

Според Андонов мнозинството е изтълкувало погрешно думите му заради "това лошо подсъзнание". 

„Не се изразих правилно, грешката е моя, заяви той. Андонов обясни, че изказването му било провокирано от критиките на левицата и конкретно – от липсата на одобрение на Манолова по всички текстове от законопроекта.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини