Екшън, много нерви и спомени от социализма на отварянето на първите "Лидл"

Огромни опашки и блъсканица, незапомнени от времената на социализма и купонната система, се образуваха преди отварянето на първия за България магазин от голяма верига „Лидл” в София. Няколко стотин души чакаха пред вратите още в ранни зори.

Веригата отваря общо четири обекта в столицата. Първият от тях беше открит лично от кмета на София Йорданка Фандъкова, предаде КРОСС.

Частни охранители и дузина полицаи охраняваха събитието. Въпреки това в момента на официалното отваряне се разрази истински екшън, в който нервите на някои не издържаха. Хората бързаха, за да не изпуснат огромните намаления на хранителни стоки. Банани, краставици и олио бяха сред най-предпочитаните стоки.

По-възрастните клиенти от опашката коментираха, че не са се били така за хранителни продукти от времето на социализма.

Пострадали за щастие нямаше.

"Лидл започнаха дейността си в София преди да отворят първите си магазини с построяването на детска площадка при НДК, за което им благодарим.“ , сподели г-жа Фандъкова.

"Хората заслужават да получат срещу парите си най-доброто и точно това им предлага Лидл вече и в България.“ допълни г-жа Милена Драгийска Денчева, упрaвител на Лидл България.

Германската търговска дискаунтърска верига Лидл оперира с над 9000 магазина в 25 европейски държави. Уникалната комбинация /съчетание от най-високо качество и ниски цени на хранителните продукти доведе до забележителен успех в цяла Европа. В редица пазари Лидл е неоспоримият номер 1 в бранша (Франция, Унгария и др.).

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини