След наш репортаж мъж от Голямо Асеново си върна пералнята

Иван Бакалов от Голямо Асеново пак ще има пералня

Иван Бакалов от димитровградското село Голямо Асеново, който заложи семейната пералня, за да си покрие разходите по курс за преквалификация, ще си върне така нужния уред в къщи. Мъжът се похвали, че след репортаж на Haskovo.net днес по сметката му са преведи 240 лв. Това са месечните разходи за октомври, полагащи му се по програмата за преквалификация и пътните до Димитровград, където се е провеждал курса. Пари са получили и останалите 15 души, обучавали се по програмата за безработни, които взеха кетапи за помощник -строител преди седмица.

Вчера пред Haskovo.net Иван разказа, че взел 250 лв. от лихвар срещу пералнята, върху тях му била начислена лихва от 50 лв на месец. 300-те лева трябваше да се върнат до 5-ти декември иначе семейството оставаше без новата пералня.

Иван Бакалов не работи повече от година, съпругата му се грижи за две малки деца. Курсът по проект "Нов избор" ще му помогне да започне работа като помощник - строител. Най-вероятно мъжът ще реди бордюри и ще копае дупки в родното си село Голямо Асеново.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини