426 лв. от благотворителния базар за децата от Дневния център

Учениците от ПМГ по време на благотворителната изложба в зала "асен Краешников"

Общо 426 лв. събраха учениците от ПМГ "Ив. Вазов" от благотворителния базар на картини, който бе открит в димитровградската зала "Асен Краешников" на 1 декември. Иницативата в подкрепа на малчуганите Дневния център за деца с увреждания е по проект на учениците Емилиян Николов, Гинка Костова, Манол Костов и Даниел Динев. Те са решили с парите от изложбата да закупят книги и дискове с детска музика за децата с увреждания. 230 лв. бяха събрани при откриването на изложбата, след края й сумата набъбна на 426 лв.

Към начинанието се присъедини и поетът Илия Желязов, средствата от продажбата на неговата поетична книга също бяха дарени за каузата.

Преди близо два месеца бе осъществен първия етап на проекта на възпитаниците на ПМГ в Димитровград. Тогава с подкрепата на децата от клуба по рисуване към Младежкия център, стените на социалното заведение грейнаха в ярки форми и цветове.

Инициативата има и трети етап и той е организиране на часове по рисуване за децата от Дневния център. В нея ще се включат доброволци, които ще помагат на малчуганите с увреждания в творческия процес, казаха учениците.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини