-1 °C

Награденият полицай: Не съжалявам, че работя в МВР

Полицай Деян Делчев с плакета, връчен му от министър Цветанов

Димитровградският полицай Деян Делчев бе определен за №2 на България сред униформените в годишната класация на МВР „Полицай на годината“. Деян работи в група “Опазване на обществения ред” в сектор “Охранителна полиция” и вчера бе награден от министър Цветан Цветанов, защото спаси живота на свой колега получил токов удар, при изпълнение на служебния си дълг. 35-годишния полицай работи в системата на МВР от 5 години, все още не е семеен, но му предстои сватба. Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Деян разказа как приема награда и какво мисли за работата на българските полицаи.

- Първо честито за наградата, очаквахме ли я?

- Честно не съм очаквал да получа такова признание, наградата ме изненада. Тук е мястото да благодаря на ръководството на МВР и на тукашното управление в Димитровград. Разбира се, благодарение на спонсорите всички наградени получиха преносим компютър с карта за мобилен интернет.

- Получавате отличието заради случка, която вероятно ще остави отпечатък в живота и работата, така ли е?

- Да, като затворя очи все още си представям колегата паднал на земята и безжизнен, почуствах се ужасно още повече че Мирослав (пострадалият от токов удар полицай - б.а.) е освен колега и приятел. Познавам го още преди да започна работа в полицията. А в нашата професия колегата ти става семейство, с него прекарваш по 12 часа, едно дежурство и ставате много близки.

- Как успяхте да запазите самообладание след като Мирослав бе повален от токовия удар?

- В първия момент човек се стъписва, а и както казах с Мирослав сме и приятели, след като падна на земята му направих изкуствено дишане, сърдечен масаж и веднага извиках линейка. Случката трудно ще забравя, може би никога няма да стане това. Помогна ми, че излезнах в едномесечн отпуск и се откъснах от преживения стрес.

- Имал ли си и други подобни ситуации до сега?

-Не, а и на никой не го пожелавам на никой, ужасно е.

-Съжаляваш ли, че си станал полицай?

- В никакъв случай. Преди да постъпя в системата на МВР преди 5 години, бях в жандармерията. В полицията ми харесва, че работата е интересна, помагаш на хората и си в услуга на обществото. Нито за миг не съжалявам.

- Какво трябва да се промени в МВР според теб, в днешно време образът на полицая е недолюбван?

-Мисля, че в последните години се правят много неща в тази посока, ръководството на МВР до доказа, а и в РПУ-Димитровград се направи много. Мисля, че на полицията днес се дава повече свобода на действие и занапред промените ще са все положителни.

- Имал ли си други награди и отличия преди тази?

-Да, но те са свързани със участие в турнири по стрелкова подготовка тук и на областно ниво в Хасково. Имам и 8-мо място на републиканско първенство по стрелба преди време. Искам само да припомня, че в същата класация на полицията миналата година, димитровградското РПУ спечели втора награда сред полицейските управления заради работата по разкриване на двойното убийство, извършено от Недялко Димитров - момата. Така, че вторите места са запазена марка за местната полиция.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 08.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
08 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
08 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
08 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
08 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
08 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
08 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
08 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
08 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
08 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
08 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
08 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
08 мар 2021
Последни новини