Занималня за първолаци откриха в Димитровград

Екипът от педагози представя проекта

Целодневно обучение на 40 първолаци започна да прилага в нова обстановка димитровградското СОУ "Любен Каравелов". Сутрин децата ще учат в нормалните часове, а следобед ще имат занимания в различни извънкласни форми, доближаващи се до играта. Идеята се осъществява, благодарение на проекта "Мисията е възможна - цял ден в училище". Школото кандидатства още преди година по тази инициатива и получава одобрение месеци по-късно.  

Идеята е в приятна обстановка малките първокласници да се занимават с рисуване, моделиране, природни науки като обучението не ги натоварва", обясни Петрула Дончева, координатор на проекта и класен ръководител на 1 а клас.

Официалното откриване на занималнята уважиха димитровградският кмет Стефан Димитров, председателят на ОбС Катя Чалъкова и експертът в РИО на МОН Веселина Павлитова. Само две училища в Хасковска област работят по модула "Подкрепа на целодневното обучение", каза Павлитова . Освен СОУ "Любен Каравелов", другото училище със занималня е пак от Димитровград - ОУ"Пенчо Славейков".

"Каравеловци има своята уникалност, а проектът се случва заради желанието на преподавателите тук", каза градоначалникът Стефан Димитров. Председателят на ОбС Катя Чалъкова поздрави учителите за ентусиазма и старанието, а на децата пожела много успехи. От името на родителите за положените усилия благодари Донка Златева.

Официалните гости на откриването на занималнята

Представител на фирмата, обзавела стаята за занимания подари магнитна дъска. За успеха на образователния процес тук водосвет отслужи протоерей Георги Тодев.

Първокласниците получиха лакомства и обещаха да учат със старание

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини