Удължават ремонтите в ОДЗ "Райна княгиня" и "8 март"

Ремонтите в двете гранини ще приключат в края на януари

С 15 дни по-дълго от предвидения срок ще продължат ремонтните дейности в двете детски градини “Райна княгиня” и “8 март”. “По план те трябваше да приключат до средата на януари, фирмата - изпълнител е готова, но решихме че е удачно да се боядисат помещенията и да се постави пожароизвестяваща инсталация в двете градини”, коментира кметът Стефан Димитров. Вчера той провери как върви реконструкцията в сградата на ОДЗ “Райна княгиня”.

Там вече е сменена дограмата, изградена е нова ел.инсталация и осветление. С помощта на специалисти от EVN са поставени нови трафопостове, които по изискване са извън сградата на детското заведение. Малчуганите от двете ремонтирани градини ще се върнат там в началото на февруари. Заложените в проекта по фонд “Енергийна ефективност” външно саниране и подмяна на покривната изолация ще се прави напролет.

Реконструкцията на детските заведения започна в средата на декември, след като се сключен договора с фирма "Неохим инженеринг". Заради обжалване на процедурата по избор, ремонтите се забавиха с половин година. Общата стойност на проектите по фонд “Енергийна ефективност”за двете градини възлиза на над 680 000 лв.

Dimitrovgrad.bgvesti.net 

Стефан Димитров провери как върви ремонта в ОДЗ "Райна княгиня"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини