Баба Марта изненада димитровградските читалища

Баба Марта изненадващо се появи на редовното събиране на читалищните дейци от община Димитровград. Старицата върза по един пролетен символ на всички и раздаде пита за здраве. С песни я посрещнаха жените от фолклорната група към читалище "Паню Ангелов" - с. Брод. Те наричаха за здраве, късмет и благоденствие във всяка къша.

Баба Марта припомни, че мартениците се носят докато се появят първите цъфнали дръвчета. После се поставят под камък, ако след 9 дни под него има мравки и буболечки, значи годината ще е добра, каза старицата.

След като закичи читалищните дейци с мартеници, Баба Марта мина по етажите в общината и раздаде червено-бели символи на служителите в местната администрация.

Поздравителни адреси от кмета Стефан Димитров за 1 март получиха представителите на всички читалища в общината. Сред тях бе и най-новото, това в кв.Мариино, носещо името на Николай Хайтов. От скоро то има ново ръководство, припомни Минко Минков, отговорящ за културните средища в димитровградско. Поздравителните адреси връчи Милена Тодева - директор на Хуманитарната дирекция в местната администрация.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Милена Тодева връчи поздравителни адреси от кмета Стефан Димитров на димитровградските читалища
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини