Япония дава пари за ремонт на градината в Меричлери

 Безвъзмездна финансова помощ ще отпусне японското правителство за ремонт на кухненския блок в детската градина в Меричлери. Това ще стане факт след подписването на договора между общината и представители на азиатската държава, което ще се състои на 11 март в посолството на Япония в София.

От местната администрация информираха, че е пристигнало писмо от втория секретар в посолството Мицушиге Мори, от което става ясно, че проектното предложение на Димитровград е преминало второ ниво. То бе подадено от тукашната администрация през 2010 година, след което Мицушиге Мори посети градината в Меричлери, за да се запознае със състоянието на детското заведение.

По предварителна информация Япония ще отпусне 35 319 евро по линия на Програмата за подпомагане на проекти на местно ниво. Предвижда се цялостно обновяване на северното крило на сградата, подмяна на електро и ВиК инсталацията, ремонт на покрива, както и подмяна на водопровода в южното крило.

Близо 70 деца се отглеждат в единствената в Меричлери детска градина, те са разпределени в три групи. Сградата на ОДЗ "д-р Теньо Стоилов" е строена през 1984 година и по нея до сега са правени само частични ремонти.

Т.Вълчева

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини