9 °C

Димитровград с още два кабинета за деца със специални нужди

Логопедичен и ресурсен кабинет за деца със специфични образователни потребности бе открит днес в ОУ"Алеко Константинов" в Димитровград. Придобивките са съвместна инициатива на училището, общината и Ресурсен център - Хасково. Близо 13 000 лв. струва изграждането им, каза директорът на училището Дорина Желязкова. Тя преряза лентата, заедно с експертът в образователния инспекторат Александър Никезов и общинския съветник от Димитровград Иван Цонев.

Вече месец 20 деца с говорни проблеми и 26 със увреждания от училището се обучават в кабинетите под ръковоството на трима преподаватели. "Стаите са удобни, разполагат със съвременна техника и нужната помощна литература", разказа логопедът Румен Велков. Според него колкото по-рано започнат заниманията с такива ученици, толкова по-лесно проблемите изчезват.

Преди лентата да бъде официално прерязана, протоерей Георги Тодев от храм "Св.Димитър" отслужи водосвет и пожела успех на начинанието. Кратка програма от песни и стихчета беляза празника в училището. Малчуганите със специфични потребности показаха, че знаят отлично стихче на Дора Габе и си заслужиха аплодисментите на гостите.

Преди по-малко от месец, ресурсен и логопедичен кабинет бяха открити в друго димитровградско училище - "Пенчо Славейков". До края на година с такива стаи за децата със специални нужди ще се сдобият и в СОУ "Васил Левски".

Гостите на тържество в ОУ "Алеко Константинов"
Кабинетите са обзаведени с ярки тонове и са оборудвани с необходимите помагала

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини