Въоръжен бандит държи заложници в банка в Сливен (подробности)

Снимка: sliveninfo.com

Въоръжен грабеж се извършва в момента в банка в Сливен.

От полицията съобщиха, че грабежът е станал в 16.00 часа. Нападателят все още е в банката.

Според очевидци той държи заложници в местния клон на "Инвестбанк", предаде Фокус.

По думите на очевидците има и прострелян.

Евакуирани са служителите на Областна администрация и живеещите над „Инвестбанк”.Клонът на банката се намира точно срещу сградата на Областна администрация в центъра на града на 20 метра от пешеходната зона.

Малко след 16 часа все още неизвестен брой нападатели са влезли в клона. От банката се чува стрелба. Един от охранителите изнесе прострелян човек, който бе откаран веднага с линейка.

Целият район е ограден от полиция. Все още няма яснота колко са заложниците в банката и какви са исканията на нападателите. Инвестбанк се намира в идеалния център на Сливен, само на 15 метра от сградата на Областна администрация.

Дежурният на тел. 150 в Областната болница потвърди, че в приемното отделение е докаран ранен, без да съобщи подробности.След 16 часа гардовете на областна управа спряха движението на служители и клиенти. На няколко пъти се чува стрелба. Освен полицаи, на място са и частни охранители.

Инвестбанк обслужва община Сливен. В клона й в центъра на града работят не повече от 8 души. На място винаги има двама гардове.Очаквайте подробности.

Междувременно стана ясно, че вчера в "Инвестбанк" са преведени парите на Община Сливен. Това са парите на администрацията, училища, детски градини и всички делегирани дейности, които общината плаща.

"Трябва да са около милион лева, но не може да се кажа колко точно; като си правя сметка – образование, културни, институти, детски ясли, заплати на персонала... Вероятно грабителите са имали предварителна информация, че банката ще се зарежда с тези средства, за да се плащат заплатите", каза Марин Кавръков, областен управител на града.

"Имаше стрелба на няколко пъти, когато стреляха по охранителя и след това се чуха около пет изстрела вътре в банката. Но по какво е стреляно и има ли други засегнати хора или ранени – не мога да кажа. С полицията не съм се свързвал, за да не им създавам допълнително напрежение; в момента те са ангажирани. Районът е отцепен. Спряно е движението на хора от главната улица и въобще – от всички улици, които са около банката, движението е спряно. Полицаите са с оръжие, около банката, която е блокирана от тях”, допълни той.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини