Марииновци с нов асфалт, надяват се на още ремонти

Част от ул."Плиска" в кв.Мариино е с нова настилка, ремонтите там още продължават

С нова настилка са три от улиците в димитровградския квартал "Мариино" от седмица. Частично асфалтирани са "Плиска", "Средна гора" и Бригадирска", коментира зам.кметът Христо Колев. Особенно нуждаеща се от ремонт е била отсечката от ул."Блигадирска" пред детската градина.

Заради дупките там зимата родители закъсвали с колите, докато водят децата на градина, разказа Наталия Лозева, която всеки ден минава от тук. Освен ямите, пътят е бил обрасъл с храсти, което допълнително затруднявало движението на хора и автомобили, допълва майката.

Марииновци не могат да се нарадват на новите настилки и коментират, че поне от двайсет години асфалт по главните отсечки на квартала не е полаган. "Хубаво е, радваме се, ама да сложат асфалт и на други улици", жалва се 29-годишната Гергина. Тя живее на неремонтирата част от "Бригадирска" където от години зеят дупки.

Ул."Бригадирска" е нова само в района на детската градина
29-годишната Гергина живее на ул."Бригадирска"

Улица "Битоля" също ще бъде частично обновена, каза ресорният зам. кмет и припомни, че 215 600 лв. са заделени в тазгодишния бюджет на Димитровград за ремонт на улици и настилки в димитровградско.

Майките Наталия Лозева и Йонка Кръстева са доволни от ремонтирана улица пред градината

Успордно с асфалтирането, в квартала тече и подмяна на бурдюри и тротоарна настилка. Работници на общинското предприятие "Благоустрояване" подменяха плочките на тротоара по централния булевард "Съединение" днес.

Плочките по тротоара на бул. "Съединение" добиха нов вид

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини