Предизборна елиминация в ОбС - преглед на печата в Димитровград

Излезе от печат новият брой на "Тракия 21 век". Предизборна елиминация в ОбС е тамата на изданието тази седмица. В материала става дума за предстоящия наесен вот за местна власт и разразилите се страсти на последната сесия в Димитровград. Седмичникът акцентира върху това, че за трети път съветниците отказват помещениe на партията на Яне Янев "Ред, законност, справедливост" в Димитровград.

 С 800 бона почват околовръстното е залавието на материала от стр.4. От него става ясно, че Димитровград ще получи първите 800 000 от общо 4 млн. лв. за ремонта на околовръстния панорамен път. Принципната договорка била постигната на среща между кмета Стефан Димитров и експерти от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). В срещата участвили депутатът от ГЕРБ Иво Димов и шефът на Областно пътно управление Живко Боговски. Околовръстният път е с дължина 3.4 км. АПИ ще финансират полагането на пътната настилка, а общината трябва да се включи в осветлението и съоръженията покрай пътя, допълва "Тракия 21 век". Преди началото на ремонтите ще трябва да се сключи договор между общината и АПИ, става ясно от дописката.

Вестникът пише и за срещата на представителите на дребния и среден бизнес в Димитровград с председателят на ОбС Катя Чалъкова, на която те са настоявали за по-ниска такса "смет".

"Димитровград" втори в детски турнир - темата е от спортната страница на седмичника. Става дума за турнира на Кока Кола, провел се в Хасково. Първи е отборът „Харманли 04″, който победи с 3:2  „Димитровград“ след изпълнение на дузпи. В редовното време двата тима не можаха да си отбележат гол. Трети е „Хасково-2″, който наидгра „Сакарски спортист“ (Тополовград) с 4:2, информира изданието.

В новият си брой "Тракия 21 век" публикува интервю с шефът на "Пайнер" Митко Димитров. "Бизнесът се пече на двоен огън, на българина му трябва масова психотерапия", казва собственикът на една от успелите български фирми. Той е категоричен, че издаването на CD и DVD вече не е рентабилно. Димитров не крие, че не се знае докога фирмата му ще финансира този вид дейност. 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини