160 деца със свои дървета в Алеята на новия живот

Родителите на 160 деца от димитровградско са потвърдили желанието си да посадят дърво в Алеята на новия живот, каза главният еколог на общината Пламен Митков. Идеята за създаване на тази алея е на общинския съветник Христо Цветков и тя получи одобрението на местния парламент преди месеци. Малчугани, родени от началото на 2010 година до момента ще получат фиданка с табела с името отпред. Официлното залесяване на алеята ще стане тази неделя, 17 април от 11.00 часа в парк Марица.

Официалното откриване е част от програмата на традиционния празник за Димитровград „От Цветница до Великден”. Той стартира на 17 април от 10.00 часа в парк „Марица”, където ще има детско утро с представлението за децата „Кой каквото дири, това и намира”.

Програмата продължава в 12.00 часа на площада пред спортна зала „Младост”, където ще има пролетен концерт на Забавно-духов оркестър – Димитровград, посветен на Цветница. Модно ревю на пролетните колекции на фирми, търгуващи на Неделен пазар също е част от инициативите, както и празничната програма на читалището в кв. „Черноконево”. От 18.00 часа предистои атрактивен рокерски парад на мотоклуб „Викинги” и автоклуб БМВ, който ще тръгне от стадион „Раковски” до центъра на града.

Открито ателие „Цветни фантазии” ще има по програма на 19 април, в което ще се дават свободни уроци по рисуване и живопис на ученици в художествена галерия „Петко Чурчулиев”. А от 16.00 часа ще започне концерт на Акустично джаз трио. Предвиден е и традиционният благотворителен базар на великденски сувенири, украси, предмети на приложни занаяти, изработени от училища и детски градини, който ще продължи и на следващия ден. Час по-късно е концертът, подготвен от „Детски и младежки център” и читалищата от общината.

Демонстрация на техника за боядисване на яйца е друга интересна част от програмата "От Цветница до Великден".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини