Фондацията на Бербатов покани 12 деца от Димитровград

Мирослав Жеков и Кристина Кирова от ПМГ също са сред номинираните от фондацията

12  деца от Димитровград, които попаднаха сред одобрените номинации за отлични постижения в областта на науката, изкуството и спорта на фондация "Димитър Бербатов" са поканени на официална церемония в София на 30 май. В зала "България" ще бъдат обявени спечелилите стипендии момичета и момчета в различни области, коментираха от фондацията.

Проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net още през февруари показа, че града ни е сред тези с най-много номинирани деца. Сред тях е спортистът на 2010 година и състезател по борба Микяй Наим, дванайстокласникът от ПМГ "Ив.Вазов" и многократен победител в олимпиадите по астрономия Мирослав Жеков и медалистката от математически и астономически състезания Кристина Кирова.

Номинирани за спортните си изяви като част от балетен център "Галаксико"са Ивета Бинева, Виктория Кьосева и Ивайло Янев, които са известни с многобройните си изяви на българска и международна сцена.

11-годишният Милен Георгиев от ПМГ -Димитровград също е отличен за математическия си талант и е сред номинираните. Там е и възпитаникът на ОУ "П.Славейков" Емил Койчев, който се изяви в областно състезание с екологичен си проект миналата есен. Другите отличени деца от Димитровград са 14-годишната Дарина Попова, 10-годишната Надежда Цветкова,17-годишния Георги Петров и Марио Илиев на 12 години.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини