С фиш за 2,80 лв. падна джакпот от 3,2 млн. лв. Преглед на националния печат

„Стандарт": Дянков: Трайчо да наблегне на икономиката

Икономическата ни политика трябва да е много по-активна, а не фокусът да пада главно върху енергетиката. Това заяви финансовият министър Симеон Дянков в предаването "На 4 очи" по Нова тв. Вицепремиерът не разкритикува пряко работата на икономическия министър Трайчо Трайков, а само обясни, че ведомството му е твърде голямо. Освен в икономиката много още може да се направи и в земеделието, където има много оплаквания и нещата се случват бавно, допълни Дянков. По думите му в момента в аграрния сектор се говори много повече, отколкото се върши реално. Първо трябва да се свърши работата, а след това да се говори, категоричен бе Дянков. Според него проблемен е и транспортният сектор, а отличници в кабинета са Росен Плевнелиев, Нона Караджова и Вежди Рашидов. На въпрос дали ще има смяна на министри в кабинета Дянков отговори, че това е решение на премиера, но все пак той ще даде своето мнение за това има ли нужда от рокади и съответно - къде.

„Дума": Кандидат-президентът на БСП ще е ясен до Бузлуджа

До тържествата на Бузлуджа в края на юли кандидатпрезидентската двойка на БСП ще бъде ясна. Това се зарече секретарят на Националния съвет на партията Евгений Узунов вчера. Той разясни, че до края на април и май на събранията всички социалисти ще трябва да обсъдят този въпрос и да направят официално предложения за кметове и общински съветници. После до края на юни конференциите на общинските организации да отсеят част от тях, а до края на юли вече да има утвърдени имена. Според Узунов социалистите се опитват по най-демократичен начин на заседание на конгреса да определят кандидатите за президент и вицепрезидент. Безпринципно коалиране няма да допуснем, готови сме да подкрепим всякакви кандидатури на способни хора, дори и да не са членове на партията, коментира Узунов.
Темата за предстоящите избори бе основна и на проведеното в събота Национално съвещание на БСП. В него участие взеха областните и общинските партийни председатели от цялата страна.

„Новинар": До края на 2011 г. посланиците от ДС се връщат у нас

До края на годината българските дипломати зад граница, които са били съпричастни към бившата Държавна сигурност, ще бъдат върнати в България. Това заяви министърът на външните работи Николай Младенов в предаването "Нека говорят" на бТВ.
Той е категоричен, че системата на ведомството трябва да бъде изчистена, за да няма съмнения в нея. Очаква се в началото на седмицата да бъде приключена работата по предлаганите поправки в Закона за дипломатическата служба. "Надяваме се след Великденските празници поправките да бъдат приети от Министерския съвет, а след това и от парламента", заяви Младенов.

„Стандарт": Калин Георгиев искал да е разузнавач

Главният секретар на МВР Калин Георгиев имал детска мечта да бъде разузнавач. Харесвал военни филми, следял поредицата "17 мига от пролетта", а любимият му герой бил Щирлиц. Тези спомени от детството на професионалния ръководител на вътрешното ведомство бяха разкрити в предаването "Нека говорят" по bTV, където той гостува. В годините, когато Бойко Борисов бил главен секретар на МВР, двамата с Калин често хапвали банички и пиели кафе на капака на служебния автомобил. Това разкри лично премиерът, според когото той е бил и все още продължава да бъде кумир за Калин Георгиев. Настоящият главен секретар призна, че държи снимка на Борисов в кабинета си. Заради натоварената работа не му остава достатъчно време за семейството и дори е пропуснал 5-6 рождени дни на сина си. "Харесвам рок, хард рок, но не като музика, а определени парчета. Групите "Любе" и "Рейнбол" най-много ми допадат - призна още Георгиев на именния си ден. - Аз съм повече символ, отколкото секс - нямам време за такива неща", бе коментарът му по повод номинацията за секссимвол, която получи в началото на годината.

„Труд": С фиш за 2,80 лв. падна джакпот от 3,2 млн. лв.

Седмица преди Великден един късметлия от Сливен дочака своя велик ден - удари джакпота във второ теглене на "6 от 49" и спечели 3 271 062 лева.
Златните числа са задраскани в четвъртото поле на обикновен фиш за 2,80 лева. Това е печалба номер 7 в историята на родното тото.
Парите се трупат от 10 февруари, когато падна рекордният джакпот от 7 милиона лева в Кубрат. И тогава щастливецът е пуснал обикновен фиш за 2,80 лева.
За първи път в Сливен пада милионен джакпот.
Останалите шестици в тиража продължават да чакат - в първо теглене на "6 от 49" сумата е 364 368 лв., а в "6 от 42" съответно 214 210 лева и 279 701 лв.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини