Снайперисти срещу безстопанствените болни животни в Странджа

Снайперисти от полицията ще се включат в борбата с шапа в Странджанско, съобщи директорът на Агенцията по безопасност на храните д-р Йордан Войнов, цитиран от БНР.

По думите му в момента няма нови огнища на болестта в района, но големият проблем са безстопанствените болни животни, в чието отстраняване днес ще се включат и снайперистите. 

"Поисках помощ от главния секретар на МВР Калин Георгиев и от днес ще се включат и полицията със снайперисти, може би ще се вдигнат и хеликоптери, тъй като започва разлистване на дърветата и има опасността животните да се покрият и да не може да ги открием в гората", допълни Йордан Войнов.

В края на март от Агенцията за безопасност на храните съобщиха, че около 7000 домашни животни могат да бъдат избити като част от превантивните мерки за ограничаване на заразата в Странджа.

След това стотици фермери скочиха на бунт срещу умъртвяването на заразени с шап животни и изпратиха писмо до еврокомисаря Кристалина Георгиева защо не се възстановят загражденията по границата с Турция.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини