СДС и ДСБ не се разбраха за общ кандидат-президент

С отворени вътрешни избори ще бъдат излъчени кандидатите на Синята коалиция за президент и кмет на София, стана ясно след работна среща на ръководствата на СДС и ДСБ, които не се разбраха за общи претенденти за двата поста.

Лидерът на ДСБ Иван Костов не пожела да коментира номинацията на Румен Христов за държавен глава от страна на СДС. Той не опроверга информациите, че е възможно Светослав Малинов да е претендентът на ДСБ. „На мен това ми харесва”, лаконичен беше Костов, който уточни, че в партията все още текат процедури за номинации. По-късно ръководството на ДСБ официално реши Малинов да бъде номиниран за поста.

„Това означава, че имаме свой кандидат. Никога не се кандидатирам сам, много пъти съм го казвал. Аз нямам его, което да е по-голямо от мен самия. Прочел съм следната мисъл, че „тщеславието е това, което остава като недостиг на ума”. Има дисциплина при нас, ние ще се опитаме да завършим процедурата си и да излъчим кандидат”, обясни Костов.

Лидерът на СДС Мартин Димитров каза, че в партията си поставят като максимална цел участие на балотаж, а като минимум Румен Христов да получи по-голям резултат от този на Неделчо Беронов на предишния президентски вот. „Първо, пожелавам ДСБ да излъчи свои силни кандидати, както направихме ние и за кмет на София, и за президент. Важно е да има конкуренция и в рамките на Синята коалиция Хората отдавна искат това от нас, те да взимат тези ключови решения. Конкуренцията между приятели е нещо добро - даваме възможност на българските граждани да изберат по-доброто. Нека те да имат думата”, коментира Димитров.

Мартин Димитров изрази съжаление за критиките, отправени от Надежда Нейнски за това, че кандидатурата на Румен Христов е „уговорен мач”. Както за евроизборите, когато именно Нейнски водеше листата на Синята коалиция, така и сега няма договорки, заяви Димитров.

Владимир Кисьов е номинират от СДС за кметския пост в София, тъмносините ще избират между Петър Москов и Прошко Прошков.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини