Свидетели: Полицаите накиснаха Младен за убийството на бабата

Бащата на Младен (вляво) е твърдо убеден, че синът му не е виновен. До него са майката и бабата на 30-годишния мъж, арестуван за бруталното убийство

„Полицаите накиснаха Младен за убийството на бабата. Той през цялото време беше пред очите ни. С изключение на няколко минути някъде около 17 часа, когато отиде с колата да вземе един приятел. Но с него беше и двегодишно дете. Изключено е за няколко минути, при това с дете на ръце, да насили и убие баба Милка!“. В това се кълнат групата приятели, които във фаталната вечер на 24 април се били събрали в къщата на Илко Младенов, брат на арестувания Младен, да празнуват Великден. Същата вечер 78-годишната Милка Стефанова е била брутално насилена и пребита. Тялото й бе открито на следващия ден, а роднините я били приготвили за погребение, с което са заличили всички следи.

След аутопсията обаче съдебният лекар е категоричен – става въпрос за убийство – жената е с 9 счупени ребра и многобройни кръвонасядания. Един отпечатък от специфичен пръстен по лицето на баба Милка насочило криминалистите в определена посока. Постепенно кръгът се стеснил до 30-годишния Младен Младенов. Младият мъж бе задържан в края на миналата седмица. Късно вечерта в неделя хасковският окръжен съд уважи искането на прокуратурата и му определи мярка за неотклонение „задържане под стража“.

„Младен е натопен. Той изобщо не е такъв, за какъвто го представят полицаите. Нито е луд, нито психопат. Не е вярно, че не е имал връзка с жени. И никой от нас не го е подигравал за това. Та ние сме приятели“, кълнат се сътрапезниците.

Според Николай Младенов, братовчед и сътрапезник на Младен във фаталната вечер, той е бил пред очите му целия ден и вечерта. „Бях в къщата на Илко от обяд. Младен беше на барбекюто и с часове се занимаваше с него. До 20.30 часа беше непрекъснато пред погледа ми, с изключение на тези 5-6 минути, когато отиде да вземе от дома му Гюлджан, за да се присъедини към компанията ни. Но Гюлджан чакал някакви гости и казал, че ще дойде по-късно. Младен отиде до тях с колата, а в нея беше и двегодишният ми племенник. Как е възможно през тези няколко минути да извърши престъплението, в което го обвиняват?“, недоумява младият мъж. По думите му той напуснал купона около 20.30 часа, но се върнал малко след полунощ, когато компанията вече се разотивала.

„Когато си тръгнаха всички, видях Младен да влиза в двора си“, допълва Николай. Къщата на Илко, където се вихрел купонът, е от другата страна на улицата, делят ги двайсетина метра. Точно до входа има улична лампа, която осветява надалеч и има добра видимост.

Атанас Илиев, друг от компанията, потвърждава думите на Николай. „Моето дете беше в колата с Младен, когато отиде да търси Гюлджан“, вметва той. Атанас също е категоричен, че Младен не би могъл да извърши подобно гнусно престъпление.

Думите на останалите потвърждава и Асен Соуев, също част от компанията във фаталния ден. Той признава, че са се почерпили солидно за празника, но отстоява тезата, че Младен е напуснал купона само два пъти – за пет минути с двегодишното дете, и после отскочил до дома си от другата страна на улицата, за да вземе дискове с музика. През цялото останало време е бил сред тях.

Къщата на убитата баба Милка е в края на селото, на почти петстотин метра от Илко Младенов, където се черпела компанията.

Мъжете са силно разстроени от обвиненията срещу Младен. Те смятат, че полицаите са съчинили схемата, защото не са успели да открият истинския убиец. „Защо ще посяга на тази възрастна жена, та той си имаше приятелка“, казват те. Момичето било било на двайсетина години, от Хасково, а миналото лято Младен го довел и в Корен.

Според наблюдаващия прокурор Дарина Славова обаче задържането на Младен е абсолютно справедливо. „Моето вътрешно убеждение е, че това е авторът на престъплението. Той си е признал вината и детайлно и с подробности е описал убийството, макар по-късно пред съда да отрече показанията си. Няма как да знае тези подробности, ако не е бил той“, категорична е Славова.

Тя допълни, че тялото на бабата не е било измито, понеже близките й били мохамедани и вярвали, че това трябва да направи ходжата. „Взети са проби от ноктите на убитата жена, тя вероятно се е съпротивлявала и се надяваме да има някакви следи от това. По тялото на Младен са открити два косъма, които очевидно не са негови. По слиповете му е намерена следа от кръв, за която той не успял да даде смислено обяснение. Всички тези проби са изпратени за ДНК анализ в София. Ако резултатите са положителни, това ще докаже недвусмислено вината му“, категорична е Дарина Славова.

Резултатите от ДНК анализа обаче може да се забавят месец, дори два. Дотогава въпросът за вината на Младен е висящ - думата на полицията срещу думата на свидетелите. През това време той ще остане зад решетките.

Днес стана ясно, че близките му са наели столичното юридическо светило – адвокат Марин Марковски. Адвокатите му са подали жалба и срещу действията на служителите на МВР.

Тодор Кръшков

Атанас Илиев, един от сътрапезниците във фаталния 24 април
Асен Соуев
Братът на Младен - Илко (вдясно) и братовчед му Николай пред къщата, в която празнували на 24 април
Стаята на купона. Илко показва дисковете с музика, донесени от Младен онези вечер
Снахата на Младен показва къщата му (със зелената врата), която се вижда от остъклената тераса в дома на купона. Дотам отскочил Младен за минута, за да донесе дискове с музика
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини