Фалшиви полицейски стикери затапват Лебеда. Убит и ранен в меле на тирове. Преглед на регионалния печат

"Хасковлия с книжка за мотор още от утробата на майка си" чело на "Хасковска Марица". Владко Вълков е роден през 1954-та година, но на шофьорската му книжка, пише че е издадена през 53-та. Очевидно става въпрос за техническа грешка , вместо 1973-та година. Защото през тази 73-та Владко получава и следващите две свидетелства за правоуправление -на кола  и на камион. Сбърканата цифра е повод "Марица" да заключи колко е лош чиновника и как неглижира непрекъснато хората, които са дошли с нуждите си при тях.

"Тарикати с полицейски стикери затапват Лебеда" над главата. Площадчето на "Лебеда" и съседната улица "Ибър" отдавна са известни като места за неразрешено паркиране на предимно полицейски автомобили. Новото било че сега се появили коли със стикери ментета. В полицията не са чували за тях. Бял мерцедес със син знак "Група престъпления по пътищата ОД на МВР" се мъдрел под тераса на блок. До него Лада?! имала същия стикер на страничното стъкло. "Фиат Брава пък бил облепен със стикер "Република България. Национална полиция".

Фалшиви или истински, полицейските коли там са неприкосновени. При сигнал на хора от района за неправилно паркирани коли, от общинска полиция отказали да се намесят с мотива, че работното им време почва в 9 часа, а сигнала е подаден в 8.10. После се оказало че има дежурен паяк при КАТ, ама трябва някой да го задейства. Междувременно, лишената от елементарен полицейски контрол улица ражда абсурди в паркирането. На снимката публикувана на стр. 3 си личи как лек автомобил Фолксваген е паркирал на СРЕДАТА на улица Ибър и затапва Форд паркиран също неправилно, на по-малко от 5 метра от кръстовище! Така било през целия ден, твърдят хора от квартала.

По този повод вестника излиза с редакционен коментар със заглавие, "Родната полиция паркира където си ще".

"С бездействие кметът на Симеоновград стопирал ремонта на пътя убиец" от стр. първа. Това не е новина, това е прессъобщението на ГЕРБ. Вината за окаяните пътища към и от Симеоновград се хвърля на местната власт въпреки, че се водят републиканска пътна мрежа. Трите улици сред които и "Съединение", където стана жестоката катастрофа с 6 убити, също са част от проекта за ремонтиране на транспортен коридор №8. Парите за ремонт на републиканска пътна мрежа са от републиканския бюджет. Просто.

"МЗ: Най-лошата питейна вода е в хасковско". Това е национално изследване което констатира че из чешмите в региона текат нитрати, манган, флуор, арсен, хлор и какво ли още не. Малкото утешение за хасковлии е че водата в Димитровград, Меричлери, Симеоновград и Свиленград е по-лоша. За да бъде картинката пълна, трябва да добавим към изследването на д-р Димитър Димитров и това, че хасковската вода е и най-скъпа в България. Ако още не е "най" скоро ще стане след влизане в сила на пречиствателната станция за отпадни води.

"В съда тур от дела Шалапатов-кмета" Две дела за клевета, за два дни ще разглеждат в районният и окръжния съд между Димитър Шалапатов и Георги Иванов. Те двамата толкова често влизат в съда през последните години, че сигурно имат по-голям стаж от някои млади съдии. Ако има млади съдии, де.

"Убит и тежко ранен в меле между тирове" водещо със снимки в "Новинар юг". Два тира се сблъскаха челно край разклона за хасковското село Динево, на международен път Е-80. Един убит и един тежко ранен. Двамата турски шофьори са пострадали след челен удар при неправилен опит за изпреварване на единия от тях.  Участъкът на изпреварването е с непрекъсната лента, а освен това мястото е било на десен завой с нулева видимост. Въпреки това 43 годишният Шеви тръгнал да изпреварва и загинал. Колегата му-42 годишния Еркан, бере душа.

"5 олимпийци по английски носят 2500 лв на Езиковата"водещо на стр 2-ра. Всеки олимпиец носи 500 лв на училището си. Това станало факт след като 5 деца се класирали за финалния кръг на Английския. Не става ясно само кой дава тия пари. И ако за всеки кръг на олимпиада се плащат такива хубави суми/ приблизително по 1/2 от годишния единен образователен стандарт на ученик/ нищо чудно че Езиковата раздават най-големите премии на учителите си в края на годината. Техните деца са редовно на олимпиада.

"Правиш се на грък, пушиш без глоба" чело на "Новинар". Оттам препоръчват ако и се пуши в кръчма да викаш "Ясо" и "Калимера" и оттърваш санкцията от 50 до 100 лв за пушене на неразрешени места. Българските собственици обаче са глобявани ако в помещението им за непушачи има пушещи.

Отделен е въпросът колко ефективно се глобяват чужденците, но това с подвикванията е като от дневника на специализирано заведение в известен хасковски квартал.

"Симеоновградчани на шествие срещу дупките" Бездействието на държавата която не си ремонтира пътищата събра на протест стотици симеоновградчани. Градът се склони в бдение за 6-те починали в катастрофа деца , отпреди 10 дни. Макар че главната причина бе пияния водач, една от версиите за катастрофата е, че е предизвикана от многобройните дупки по улицица "Съединение". същата която е част от проекта за ремонт на транспортен коридор №5 и който държавата ремонтира от години. Много години.

"Стоичков тръгна за ЦСКА с парите от една лада". Думите са на първия наставник на Камата, треньорът от Харманли Сава Савов. Интервюто на страница 7-ма.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини