Наш филм взе награда в Лос Анджелис

Филмът "Подслон" на режисьора Драгомир Шолев и продуцент Росица Вълканова, е спечелил Наградата за дебют в игралното кино на SEE Fest - the South East European Film Festival в Лос Анджелис, съобщиха от СБФД.

Филмът получи и Голямата награда за най-добър филм в Международния конкурс на София Филм Фест. Наградата беше диплом, статуетка и премия от 5000 евро за режисьора и продуцента на филма, пише БГНЕС.

"Подслон" по сценарий на Разван Радулеску, Мелиса де Рааф и Драгомир Шолев е представян като проект в рамките на "София Мийтингс" през 2007 г. и е пълнометражен дебют за Драгомир Шолев (който печели през 2005 г. наградата Jameson за късометражен филм с "Преди живота, след смъртта"). Оператор на "Подслон" е Крум Родригес, продуцент - Росица Вълканова, музиката е на Васил Гюров, а в ролите са Цветан Даскалов, Янина Кашева, Калоян Сирийски, Ирена Христоскова, Силвия Герина.

12-годишният Радо, син на треньора по водна топка Стойчев, вече е почти пънкар. Господин Стойчев не може да разбере защо, след като е бил добър баща, синът му е готов на всичко, за да избяга с "първите срещнати на улицата наркомани". След световната си премиера в секцията "Нови режисьори" в Сан Себастиан, изпълнената с мрачен хумор драма заживява богат фестивален живот благодарение на факта, че представлява свежа трактовка на привидно изхабения жанр за объркани тийнейджъри и пропастта между поколенията. Песимистичен, но не и депресиращ, филмът интелигентно разглежда проблеми с универсално звучене.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини