"Островът" на Камен Калев (видео)

Излезе дългоочакваният трейлър на новия български филм "Островът" на режисьора Камен Калев. Филмът ще направи своята официална премиера след броени дни на фестивала в Кан.

"Островът" ще бъде представен в "Петнадесетдневката на режисьорите" на фестивала. Това е второто участие на Калев в "Петнадесетдневката на режисьорите" и четвъртото в рамките на фестивала.

Снимките на "Островът" започнаха миналото лято на романтичния остров Света Анастасия, край бургаския залив, където актьорите и екипа, живяха под един покрив месец и половина, прекарвайки една меко казано нестандартна и необикновена лятна ваканция.

Сходна е историята за любовта на Софи (Летисия Каста) и Данийл (Туре Линдхардт), главните персонажи във филма, чието пътуване до България за лятната отпуска ще остане незабравимо за цял жовот.

За да опише тази необикновена история Калев дава роли на актьори от ранга на Руси Чанев(Павел), Бойка Велкова (Ирина) – съдържателите на малък ресторант на острова и Михаил Мутафов – фараджията. Малко след пристигането на Софи и Данил на острова , жегата и малцината мистериозни обитатели на мястото започват силно да влияят на настроението и развоя на събитията там. Осровът постепенно изважда наяве техните дълбоко погребани страхове и това поставя любовта им на изпитание. За да го преодолеят, те трябва смело да скочат в неизвестното...

"Островът" е със специалното участие на чилийския режисьор и философ Алехандро Ходоровски, който самия Камен определя като "кръстник на филма". "Сцената в която ексцентричния Ходо се съгласява да играе самия себе си е заснета през последния снимачен ден в Париж, но се явява първа във филма и е от особена важност в сценария", казва режисьорът.

В продукцията участват още Любен Дилов – син, Иван и Андрей, Милен Цветков и мн други..

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини