Екзотичният доброволец Майлод си замина от Димитровград

Майлод Бенбалули ще работи като аниматор в родния си град Лил

Френският доброволец Майлод Бенбалули отпътува от Димитровград вчера, казаха от Детския и Младежки център. Майлод, който е родом от Лил, в продължение на година работи към центъра по линия на проекта "Младежта в действие". Французинът е завършил графичен дизаин и една от задачите му бе да обучава деца в ТВ студиото към комплекса.

В Димитровград Майлод дойде по линия на Европейската доброволческа служба. Той организира тук много замопнящи се мероприятия, сред тях екзотична изложба на чуждестранни ястия, надпревара за най-добре боядисани яйца, участва във футболни мачове. Дни преди да отпътува пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Майлод сподели, че оставя тук много приятели и спомени за един хубав град. Французинът няма да заминава на друга мисия, а ще работи като аниматор в родният си град Лил.

В Димитровград сега е друг доброволец по линия на Европейската доброволческа служба- латвийката Дайна Табуна, която показва тънкостите на театъра на млади актьори. В разгара на лятото от Димитровград ще си тръгне американец Джейк Хелекамп, доброволец от Корпуса на мира, чието пребиваване продължи близо две години.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини