Нов доброволец в Димитровград, празнува ЧРД в Париж

Брет Джонсън ше празнува рождения си ден в Париж, утре той навършва 25 години

Нов доброволец по линия на Корпуса на мира посрещна от началото на септември димитровградския Детски и младежки център. Брет Джонсън е родом от град Каламазу, щата Мичиган, но последната му мисия преди тази също е била в България.

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net американецът разказа, че през последната година е работил в дом за деца в Пазарджик. Момчето говори отлично български и сподели, че харесва страната ни. Най-много от всичко му допада отзивчивостта на българина и това, че винаги е отворен и готов да помогне. Според Брет, от това могат да се поучат и хората в САЩ.

Амекиранецът разказа, че за повече от година престой в България харесва кухнята ни, особенно шопската салата. Доволен е от новата си мисия в Димитровград, защото ще работи с млади хора в центъра. Освен с участието в различни мероприятия, Брет ще преподава английски език и ще популяризира американската култура тук.

Днес младият мъж бързаше да отпътува за Париж, екскурзията Брет си подарил сам за рожденния ден, който е утре. Това е вторият доброволец по линия на Корпуса на мира в димитровградският младежки център. Преди месец от тук отпътува Джейк Хеленкамп, който остава в града близо 2 години.

Т.Милева

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини