"Островът" на Калев не очарова Кан

"Озовах се в друг свят - с малко странни, но крайно симпатични хора. Натъкнах се на цялата лудост на българите на Света Анастасия с площ от 400 квадратни метра. Всеки ден похапвахме домати и таратор. Беше доста смахнато!", сподели Летисия Каста пред "Монд" за филма на Камен Калев "Островът", предаде АСН.

"Филмът е абсолютно откачен!", каза Каста и обясни, че е била привлечена от сценария, понеже решила да се занимава с кино, което обича да рискува.

"Островът" беше показан снощи в Кан извън конкурсната програма и засега остава загадка. "Холивуд рипортър" тиражира доста критичен анализ. "Далеч от силния дебют на "Източни пиеси". Това е духовен психотрилър, но не се знае дали ще привлече зрителите", твърди авторът на материала Джордан Минтцер. Според него Калев се е опитал да навлезе в териториите на Дейвид Линч и Тарковски, но все още не е на тяхното ниво.

Коментаторът на "Холивуд рипортер" обаче похвали играта на Туре Линдхард, който се е справил добре с ролята на полудяващ мъж. Но Летисия Каста, твърди кинокритикът, има проблем с диалозите на английски.

През март елитното френско издание за кино Cahiers du cinema постави Камен Калев сред Спилбърг и Скорсезе, като нареди "Островът" сред 10-те най-очаквани заглавия тази година.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини