Награждават осем димитровградски учители за 24 май

Миналогодишната награда за цялостен принос в областта на културата получи диригентът на Духовия оркестър Доцо Вътков

Общо 11 награди ще раздаде Община Димитровград на учители и дейци на културата по време на тържественото честване на празника набългарската просвета и култура и славянската писменост - 24 май, съобщи директорът на Хуманитарната дирекция Милена Тодева. Призът за деец на културата в Димитровград тази година е присъден на преподавателката по пиано в СОУ "Васил Левски" Илза Минчева, чиито възпитаник Мартин Дафинов е носител на много престижни награди от конкурси.

Корепетиторът на ТА"Звездица" Димо Желев получава награда за приноса му към развитие на танцовото и музикално-фолклорно изкуство.

За утвърждаване на традициите и организирането на празник на славянското единство е отличено читалище „Христо Ботев-1871 г." в село Ябълково.

За цялостна дейност в преподаването е награден Петко Колев от ОУ"Пенчо Славейков". Учител на годината в раздел "Хуманитарни науки" става Маргарита Никова, преподавател по бълг.език и литература в химическата гимнация. Недялка Жекова от същото училище взема приз за учител на годината в раздела "Професионално образование"

С наградата "Млад учител" тази година се окичи Теодора Господинова от ОУ"Пенчо Славейков". а приза за начален учител получава Галина Дафинова от ОУ"Хр.Ботев" село Крепост. Радка Сенкова от ОУ"Алеко Константинов" получава наградатата за преподавател на годината в областта на математиката, а заради обучението в спорта и изкуството е награден Красимир Фотев от Езикова гимназия "Д-р Иван Богоров".Учител на годината от детските градини е Роса Пеева от ЦДГ №1.

Отличията ще бъдат връчени на тържествена церемония на 24 май в Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини