Наградиха осмокласник за проучване на радиевската църква

Кметът Стефан Димитров награди участниците в конкурса на Историческия музей, до него е първенецът в надпреварата Слави Йорданов

Осмокласникът Слави Йорданов от ОУ"Христо Смирненски" в село Радиево грабна първа награда в конкурса на Историческия музей "Културно-историческото наследство в димитровградска община".

Момчето бе подготвило презентация за църквата"Св.Архангел Михаил" в село Радиево, която най-много е впечатлила журито, снана ясно на награждаването в музея снощи. Слави получи и парично поощрение от 150 лв.

На второ място се класира двайнастокласничката Теодора тодорова от Езиковата гимназия за презентацията си за хужожествена галерия "Петко Чурчулиев". Тя получи награда от 100 лв.

Трета остана дванайстокласничката също от местната Езикова Деница Георгиева, която бе подготвила презентация на село Сталево и местността Хасара.

Конкурсът на Историческия музей бе обявен през април по повод 60 -годишния юбилей на културното средище в Димитровград. В него участваха 16 презентации на 18 ученици от 8 димитровградски училища. Журито с председател експертът от общината Валери Славов раздаде и две поощрителни награди - на Ивайло Панайотов за презентацията на ротондата в центъра и на Златка Маринова, разработила със слайдове проект за църквата в село Бодрово.

С подарък бяха отличени и всички участващи в конкура деца, наградите връчи градоначалника Стефан Димитров, който подчерта, че въпреки че е млад, града ни си има своята история и културно наследство.

Директорът на Историческия музей Елена Георгиева разказа на участниците, какво включва изложбата "60 години музейно дело в Димитровград"

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини