Отварят околовръстният път за Чирпан на 10 юни

Ремонтните дейности по пътя продължават и днес

На 10 юни привечер се очаква да бъде отворен за движение новият околовръстен път от спирка „Бейрут” до РМБ 4 в началото на кв."Изток", съобщи днес зам.кметът Христо Колев. В същия ден приемателна комисия ще бъде на обекта, за да констатира края на стройтелните дейности.

Рехабилитацията на 3-километровото трасе започна още през септември миналата година и трябваше да приключи през април тази, припомни Хр.Колев. Неподходящото време за ремонт, дъждовете и свлачища, които е трябвало да бъдат допълнително укрепени по време на ремонта, са забавили привършването му.

Колев смята, че пречка за приключването са били и тежкотоварните камиони, преминаващи през моста за „Марийно”, въпреки ограничителните знаци. Общината е поставила и пост от служители на КАТ, Общинска охрана и Общинска полиция, но въпреки това нарушенията продължавали. Наложило се е да разреши движението на тежкотоварни возила по пътя през Бряст и Радиево, за да се запази градската инфраструктура цяла, обясни замесникът на кмета.

Първата копка на околовръстният път бе направена на рожденния ден на Димитровград на 2 септември м.г. от министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев.

За асфартиране остатава само част от пътя, близо до спирка "Бейрут" в кв.Мариино

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини