Утре настъпва краят на света?!

Второто пришествие ще настъпи утре в 18 часа вечерта, убеден е Харолд Кемпинг, проповедник от Калифорния. 89-годишният последовател на Евангелистката църква още преди два месеца заяви, че в този ден и час избранниците на Господ ще се "възнесат" в Рая, докато всички останали ще останат на Земята, за да бъдат наказани с апокалиптични сцени на земетресения и пожари.

Наказанието за неверниците ще продължи 6 месеца, но до 21 октомври всички ще са мъртви.

Според Стийв Уолбърг, автор на няколко книги за Апокалипсиса, твърдението е невярно. "Никой не знае кога ще дойде Страшният съд. Всявайки страх у хората, Харолд Кемпинг си прави реклама", казва Уолбърг пред Daily Mail.

Кемпинг обаче цитира "Евангелието от Петър", където пише, че за Господ хиляда години са като един ден и ще минат седем хияляди години от създаването на света преди Второто пришествие.

Проповедникът е изчислил, че Потопът е бил през 4990 г. пр. Хр. Той събира тази година с 2011. След това вади 1, защото няма година `0`. Така общият сбор е 7,000 - или годината на Страшния съд. Датата и часът се изчисляват като се умножава по формула трите свещени числа (5,10 и 17).

„Ако Кемпинг говореше просто от катедрата на проповедник, той лесно можеше да бъде игнориран като поредния религиозен ексцентрик, който погрешно предсказва Апокалипсиса. Но този възрастен господин е вездесъщ - той присъства в американските радиа и на рекламните пана, и неговата неправдоподобна прогноза за деня на Страшния съд е почти невъзможно да не се чуе", пише преди време „Индипендънт".

Кемпинг прави радиопрограми на 48 езика, а неговата радио мрежа Family Radio Network (с 66 радиостанции само в САЩ) се финансира от благотворителни пожертвования на слушателите. Щедростта им възлиза на повече от 120 млн. долара годишно.

Инженерът по образование Кемпинг има последователи в ЮАР, Русия, дори и Турция. Той твърди, че през 70-те години, през които е изучавал Библията, е разработил система, която използва математиката за интерпретиране на шифровани в нея предсказания.

Кемпинг не за първи път предсказва Второто пришествие. На 6 септември 1994 г. стотици негови слушатели се събраха в зала в Аламида, Калифорния в напразното очакване на пришествието на Христа.

Същото правят и десетки негови привърженици в САЩ, които от вчера излязоха по улиците на Северна Каролина, чакайки Апокалипсиса.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини