Поканихме Русия да се върне на димитровградския пазар

Повече руски стоки да се предлагат на димитровградското тържище поискаха от ръководството на предприятие "Общински пазари" на среща с търговският представител на Руското посолство у нас Игор Илингин. Днес той бе на посещение в Димитровград, заедно с първия секретар на посолството на Руската федерация Виктор Метелкин.

Пред гостите и представители на димитровградския бизнес, шефката на предпиятието Лидия Николаева припомни, че в началото на демокрацията у нас, на пазара в Димитровград са се предлагали много стоки от Русия. Сега обаче, търговия има най-вече с Китай и Турция, обобщи Николаева.

Срещата с Игор Илингин в общината

Илингин се ангажира да проучи възможностите за задълбочаване на връзките мужду България и Русия. Според търговският представител, значение в бъдеще ще има и изграждането на газопровода "Южен поток", както и участието на Русия в проекта АЕЦ Белене. Стокооборот близо 5 млрд. долара между нащата страна и Руската федерация отчете Илингин в Димитровград. Той определи като успешни отношенията между двете страни в търговския сектор.

Според кметът на общината Стефан Димитров е важно да се възстанови доверието между бизнеса и търговците, който търсят руския пазар. Градоначалникът също подкрепи идеята да има повече руски стоки на Неделното тържище.

През деня гостите от Руската федерация посетиха фирма за производство на гъби и преработка на зеленчуци в Горски извор, две зеленчуковите борси и имаха среща с ръководството на „Неохим”.

Dimitrovgrad.bgvesti.net


Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини