Учат на народни танци деца с увреждания

Всички на хорото

Годишно утро, слагащо символичен край на учебната година организираха възпитаниците на Дневния център за деца с увреждания в Димитровград. За да покажат какво са научили през последните месеци малгучаните решаваха кръстословица, рецитирах азбуката и смятаха задачи.

За празника, екипа и потребителите на Дневния център избраха да бъдат с приятелите си от Танцов ансамбъл "Звездица", с които веднъж седмично провеждат уроци по народни танци.

Гости на тържеството бяха представители на общината, дирекция "Социално подпомагане" , отдел "Закрила на детето" и дамите от Инер Уил клуб. Те донесоха и подаръци на възпитаниците на Дневния център за деца с увреждания.

"Благодарни сме на всички за помощта, разказа директорът на центъра Мара Янева. Тя подчерта подкрепата, която ръководителите на "Звездица" са оказали на децата с увреждания при обучението по народни танци е огромна.

Почти запълнен е капацитетът на ДЦДУ в Димитровград, припомни Мара Янева. 29 са потребителите на социалната услуга от общината.

На гости на ансамбъл "Звездица"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини