През юни: Недоволните сменят личния си лекар

Право да сменят личния си лекар имат пациентите и в Димитровград през месец юни, напомниха от Регионалната здравно-осигурителна каса в Хасково. Над 250 000 здравно-осигурени лица са сменили джипито си през декември миналата година, сочи справка на РЗОК. Димитровград е сред общините, където най-често хората се прехвърлят при друг семеен лекар, заедно с Хасково и Маджарово.

Смяната на личния лекар става без да се налага да бъде уведомен предишния, попълва се само регистрационна форма за избор на нов лекуващ лекар.

Най-честите причини за промяна на джипито, които пациентите посочват са липсата на направления за специализирана помощ, недобро обслужване и внимание, както и промяна на местожителството и адресната регистрация, показва анкета на Здравната каса.

При по-дълго отсъствие здравоосигурен пациент може да ползва медицинска помощ в друго населено място след като представи здравната си книжка и заплати само потребителска такса за преглед. Напомнянето от касата правят заради предстоящия сезон на отпуските.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини