Спрягат Цветанов за кмет на София?

Вицепремиерът Цветан Цветанов може да се окаже скритият коз на ГЕРБ за кандидат за столичен градоначалник, пише вестник „Стандарт”. Това ще стане обаче само ако социалистите извадят силна фигура за кандидат президент. Тогава премиерът Бойко Борисов вероятно ще реши да се впусне в битката за „Дондуков” 2, а за вицепрезидент ще играе кметът на София Йорданка Фандъкова.

С тази схема герберите са убедени, че ще спечелят президентския вот, както и подкрепата на столичани кой да управлява „Московска” 33 през следващите четири години. Цветанов знае от какви проекти и освежаване София има нужда, тъй като е врял и кипял в кухнята на кметството като зам.-кмет по време на управлението на Бойко Борисов, обясняват от партията.

Друг вариант за наследник на двойката Първанов - Марин е тандемът Росен Плевнелиев и Йорданка Фандъкова. Управляващите обсъждали имената им за евентуални кандидати заради високите рейтинги. „Никой не е говорил с мен, само медиите ме питат, нито премиерът, нито вицепремиерът е дошъл при мен да ми каже „така и така, г-н Плевнелиев”, обясни строителният министър.

ГЕРБ ще обяви официално кандидатите си за президентския и местния вот през юли.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини