Борят с проект насилието в Химията и Алеко

ОУ"Алеко Константинов" е едно от двете училища, в който ще се работи срещу насилието и агресията при децата през следващите две години

Проект, насочен срещу агресията и насилието в училище стартира димитровградската фондация "Подари усмивка", разказа председателят й Наталия Делчева. Той е под надслов "Училището- място на толерантност и уважение" и се реализира в ОУ"Алеко Константинов" и Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии "Проф.д-р Асен Златаров".

В продължение на 25 месеца с децата в тези две училища ще се организират срещи, на които те ще разкажат какво разбират под агресия и дали са я срещали. След това специалисти ще работят в посока справяне с агресията и как тя да бъде намалена и стопирана сред малчуганите и младите хора.

Вече премина и обучението на 11 педагогически съветници от двете училища, който ще бъдат ангажирани с проекта през следващите месеци. Първото предизвикателство за децата е да нарисуват как виждат насилието, а картините ще се използват за направа на информационните материали по проекта, поясни Наталия Делчева

Химическата гимназия в Димитровград

Общата стойност на разработката е 44 205 лв., като на сесия преди два месеца Общинския съвет даде съгласие за съфинансиране в размер на 16 600 лв.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини