"Галаксико" - световни и европейски шапмиони от Нови сад

От Балетен център "Галаксико" разказаха за постиженията от Нови сад на специална пресконференция, заедно с кмета Стефан Димитров

С множество купи се завърнаха възпитаниците на балетен център "Галаксико" от Световния шампионат по джаз и Европейски по модерт в Нови сад ,Сърбия. Безпорно най-големите награди за тукашната школа донесе Ивайло Янев, който стана световен шампион при мъжете 12-15 години в категория джаз и европейски в същата възрастова група, но по модерни танци. Вицешампион по джаз и модерн в същата категория стана Златимир Колев. Бронзово отличие  при джаза и в категория 9 -11 години завоюва Ивайло Сапунджиев.

Дуетът на Йоана Йорданова и Ивайло Сапунджиев ги е направил пети в света в възрастовата граница 9-12 години. Трето място при модерните танци са завоювали Ивайло Янев и Жулиета Господинова. При джазовите дуети награда са взели отново Ивайло Янев и Ивета Бинева. Ръководителят на "Галаксико" Тихомир митев двес благодари на много хора- надецата за упорития труд, на родителите и кметът Стефан Димитров за подкрепата. Градоначалникът бе изненадан с подарък от "Галаксико", а децата поднесоха букет на своя ръководител. Изненада имаше и от кметът на село Добрич Марин Маринов., който бе приготвил финансови стимули за талантите от школата.

Талантите от "Галаксико"

Една от най-ценните награди за мен е тази от читалище "Селска пробуда" в село Крепост, поясни днес Тихомир Митев. Той припомни и за номинираните от Бербатов танцьори от "Галаксико"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини