Фотографи от Южна България на крака при Златко Латев

Златко Латев /в дясно/ приема поздравления за откриването на изложбата

Фотографи от Южна България се събраха тази вечер в Димитровград за откриването на пътуващата изложба на майсторът зад обектива от съседно Хасково Златко Латев. В галерия "Петко Чурчулиев" той представи 26 фотографии, вдъхновени от живота в Родопите и хората там. "95% от населението на този район е такова, каквото снимките показват", коментира при откриването Златко Латев. И допълни, че е уловил лицата на своите герои в ежедневието- в двора, къщата или на нивата.

Изложбата "Нашенци" вече бе показана в Кърджали, след Димитровград и предстои среща с публиката на Студенския град. Развълнуван от толкова приятели, учители и почитатели Златко Латев сподели, че подготвя нова поредица от снимки, този път с главни герои децата. Фотографът се надява тя да бъде готова за публиката след по-малко от година.

Че Златко Латев е перфекционист разказа колегата му от Ст.Загора Кольо Пейчев, който го познава от първите му години като фотограф. Той описа как хасковлията държи всичко около снимките му да е идеално, в което се увериха и присъстващите в галерията гости.

Колегите и приятелите

Гостите

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини