В "Неохим" вдигат заплатите на 200 работници

Със 100 лева от 1 юли ще се вдигнат месечните трудови възнаграждения на близо 98 на сто от работещите в „Неохим“, казаха от пресслужбата на торовия завод. Решението е взето на заседание на Комисията по социално сътрудничество днес.

"Това решение на ръководството е обмисляно от доста време и се основава на добрите производствени и финансово-икономически резултати на дружеството от ноември м.г. насам", коментира главният изпълнителен директор на "Неохим" Димитър Димитров.

Увеличението няма да засегне получаващите най-високи заплати и хора, за които ръководителите на структурни звена преценят, че получават достатъчно за заеманата позиция, допълни още Димитров. Пак по предложение на преките шефове междувременно са вдигнати от 80 до 100 лв. месечните трудови възнаграждения на повече от 200 работници.

Обмисля възможността за втори път т.г. в завода да се раздават бонуси, но всички зависи от финансовите резултати на предприятието за второто тримесечие на годината.  Ако такива бъдат отпуснати, те ще са ориентирани най-вече към пряко заетите в производството работници. Размерът им отново ще зависи от конкретния принос на всекиго и ще се определя по предложение на цеховите ръководители, подчерта главният изпълнителен директор на "Неохим". За първото тримесечие неохимци получиха бонус в размер на една щатна работна заплата, припомниха от завода.  

Момент от срещата на комисията за социално сътрудничество, снимки: Неохим АД

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини