Регионалният жътварски събор в Странско става национален

Тази година ще бъде седмият подред Тракийски жътварски събор в Странско

Регионалният тракийски събор в димитровградското село Станско става национален, близо 600 изпълнители и състави от цяла България очакват домакините тази година на 25 юни т.г., каза за Dimitrovgrad.bgvesti.net председателят на кооперация "Доверие" Петко Николов. Земеделската кооперация е един от организаторите на традиционния Тракийски жътварски сълор, заедно с кметството в Странско, местното читалище и община Димитровград. Тази година е седмото подред издание на фолклорния празник, който събира освен изпълнители и различни земеделски производители в изложба на храни и продукти.

Пак по традиция на 25 юни в селото ще бъде даден официален старт на жътвата на ечемика в димитровградско. Гости от земеделското министрество чакат отново в Странско, както и много депутати и политици от Хасково и София. Миналата година заедно с жените от местна фолклорна група първият сноб зажъна зам.министърът на земеделието Цветан Димитров. За пореден път и тази година е отправена покана към началникът на Димитров, министър Мирослав Найденов, казаха от кооперацията.

Зам.министърът на земеделието Цветан Димитров зажъна в Странско миналата година

Читалищни състави от общините Димитровград, Хасково, Свиленград, Капитан Андреево, Опан, Чирпан, Карлово, Нова Загора, Ямбол и Марица се изявиха на откритата сцена в центъра на Странско миналата година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини