Организация се бори с мръсните училищни тоалетни

Изпълнителният директор на национална мрежа за децата Георги Богданов разясни в димитровград целите и задачите на сдружението

За по-добро състояние на тоалетните в българските училища се бори Националната мрежа за децата, заяви на среща в Димитровград днес изпълнителния директор на сдружението, обединяващо 86 неправителствени организации Георги Богданов. Според него, 80% от учениците не ползват по предназначение училищните тоалетни, защото са в ужасно състояние. Една от целите на националната мрежа е да бъде създадена Наредба за санитарните условия в училищата, която ще помогне за решаването на проблемите с отделителната система на децата и подобряване условията им на живот, каза още Богданов.

Националната мрежа за децата се бори и срещу бедността при малчуганите и подобряване условията им на живот. По техни даннни около 2 000 000 от децата в Европа живеят в лоши условия и мизерия. За да стимулира  подобряване благосъстоянието на децата, организацията е учредила награди "Златна ябълка", която получават различни структури, настоятелства и общински управи, които работят в тази посока.

Фондация "Подари усмивка" и Асоциацията на читалищата са двете организации от Димитровград, който членуват в националната мрежа на децата. В зала "Гросето" днес гостуваха още Цвета Пресничка от Управителния съвет на Асоциация "Родители" и координаторът в Националната мрежа за децата Мариана Ванчева.

Представители на читалищата, училища и детски градини дойдоха на презентацията на националната мрежа за децата и Асоциация "Родители"

В национален мащаб Националната мрежа за децата нашумя с протеста си срещу участието на деца в реалити формата "Биг брадър фемили". Георги Богданов припомни, че сред мащабната реакция преди две години бяха приети и промени в Закона за радиото и телевизията, с които се забранява участието на малчуганите в подобни тв проекти.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини