Режат лентата на новите кабинети в Езиковата на 15 ІХ

Лабораторията към Центърът за природни науки днес бе използвана за пръв път

Центърът за природни науки в димитровградската Езикова гимназия "Д-р Иван Богоров" ще бъде открит официално на 15 септември т.г. Това стана ясно днес по време на състезанието" Природните науки- забавни, лесни интересни", домакин на което бе тукашната гимназия.

Новата лаборатория в центъра бе използвана за пръв път от 10 учиници, достигнали до финалния кръг на състезанието. Деца от Хасково, Тополовград, Симеоновград и Димитровград  показаха знания по химия и биология, направлявани от своите преподаватели. Участници в раздела по физика нямаше. Преди да се класират в последния етап, учениците отговаряха във викторина и изработиха макет по избрани теми от биологията и химията.

Пръв по биология стана възпитаникът на ОУ"Пенчо Славейков" в Димитровград Георги Гьоков. На второ и трето място останаха деца от СОУ"д-р Петър Берон" в Тополовград - Иван Шидеров и Тодор Узунов.

В състезанието по химия първи е възпитаничката на СОУ"д-р Петър Берон" - Тополовград Геновева Кирева. Втори остава ученик от училището в кв.Черноконево Сезан Феим. На трето място се класира отново ученик на тополовградското училище -Светослав Гинев. Всички победители получиха награди - фотоапарати, плеъри, тонколони. Грамоти и награди имаше и за преподавателите, подтогвили децата, както и за школото с най-много участници в надпреватата СОУ "Д-р Петър Берон".

Децата бяха инструктирани за работа в лаборатория преди началото на състезанието

Проектът по който е изграден Центърът за природни науки е финансиран от фондация "Америка за България" която осигурява 137 000 лв. Цялата разработка струва 178 500 лв., останала сума от 41 500 лв. е местно финансиране. На откриването в първият учебен ден тази година се очакват гости от фондацията, както вероятно и американският посланик в България.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Победителят в състезанието по биология Георги Гьоков от ОУ"Пенчо Славейков" със своя проект
Гости на състезанието в Езиковата бяха експертът по образованието в общината Валери Славов и експертът в РИО на МОН Живка Стайкова
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини