-1 °C

Режат лентата на новите кабинети в Езиковата на 15 ІХ

Лабораторията към Центърът за природни науки днес бе използвана за пръв път

Центърът за природни науки в димитровградската Езикова гимназия "Д-р Иван Богоров" ще бъде открит официално на 15 септември т.г. Това стана ясно днес по време на състезанието" Природните науки- забавни, лесни интересни", домакин на което бе тукашната гимназия.

Новата лаборатория в центъра бе използвана за пръв път от 10 учиници, достигнали до финалния кръг на състезанието. Деца от Хасково, Тополовград, Симеоновград и Димитровград  показаха знания по химия и биология, направлявани от своите преподаватели. Участници в раздела по физика нямаше. Преди да се класират в последния етап, учениците отговаряха във викторина и изработиха макет по избрани теми от биологията и химията.

Пръв по биология стана възпитаникът на ОУ"Пенчо Славейков" в Димитровград Георги Гьоков. На второ и трето място останаха деца от СОУ"д-р Петър Берон" в Тополовград - Иван Шидеров и Тодор Узунов.

В състезанието по химия първи е възпитаничката на СОУ"д-р Петър Берон" - Тополовград Геновева Кирева. Втори остава ученик от училището в кв.Черноконево Сезан Феим. На трето място се класира отново ученик на тополовградското училище -Светослав Гинев. Всички победители получиха награди - фотоапарати, плеъри, тонколони. Грамоти и награди имаше и за преподавателите, подтогвили децата, както и за школото с най-много участници в надпреватата СОУ "Д-р Петър Берон".

Децата бяха инструктирани за работа в лаборатория преди началото на състезанието

Проектът по който е изграден Центърът за природни науки е финансиран от фондация "Америка за България" която осигурява 137 000 лв. Цялата разработка струва 178 500 лв., останала сума от 41 500 лв. е местно финансиране. На откриването в първият учебен ден тази година се очакват гости от фондацията, както вероятно и американският посланик в България.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Победителят в състезанието по биология Георги Гьоков от ОУ"Пенчо Славейков" със своя проект
Гости на състезанието в Езиковата бяха експертът по образованието в общината Валери Славов и експертът в РИО на МОН Живка Стайкова
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалните ви ангажименти да ви занимават и през почивните дни. Това едва ли ви изненадва и още по-малко разочарова. Работата ви носи удовлетворение, пък и не е толкова натоварена, колкото интересна. Посветете й се и днес, заслужава си. Благоприятен период за нови начинания и планиране на дългосрочни проекти.
28 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Сега енергията ви е в изобилие, затова отрано се замислете как най-добре да използвате тази благодат. Придобивате нови познания и умения. Любовта ви се усмихва, затова е твърде вероятно да пренебрегнете част от професионалните си задължения, за да прекарате времето си с любимия човек.
28 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще станете съпричастни на чуждите проблеми и ще им посветите голяма част от времето си днес. Не пренебрегвайте задачите си, особено онези, които са със срок днес. Неотложни решения ще ви подтикнат към адекватни и бързи реакции. За много от вас денят се свързва и със спонсорство и реализирани финансови сделки.
28 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса,одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
28 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умората ще ви подтикне да потърсите тихо място за отмора. Уважавайте желанието и на другите да се чувстват спокойни, отнесете се с разбиране към проблемите им. Новини, свързани с финансите ви ще подобрят настроението ви, но и ще ви направят по-активни в уреждане на срещи и други делови задачи.
28 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Грижейки се за интересите си, ще проявите разбиране към работата и проблемите на околните, с което ще ги приобщите към работата си. Без да се оставяте на случайността, ще действате съобразно новите условия, както на работното място, така и в обществено-политически план. Предложение за работа или обучение в чужбина за други.
28 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Здравето ви ще ви застави да потърсите нетрадиционни методи на лечение. Любим човек също би ви помогнал да се разтоварите от напрежението и да се заредите с позитивни мисли. Дайте си сметка, че умората засилва притесненията ви, като ви прави нервни и раздразнителни. По-леко ще ви стане и от новината, която ще ви поднесат вечерта.
28 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С лекота ще осъществявате идеите си днес. Ще очаровате с присъствието си и ще срещате разбиране и съпричастност. Няма да се затрудните и в общуването с деловите си партньори. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. За здравето трябва да се погрижите, съществува опасност от настинки и хронични страдания.
28 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се противопоставяйте сляпо на нововъведенията около вас. Изслушайте застъпниците им, може би наистина имат право. Насочете енергията си в позитивна насока. Изявете потенциала си. Възможности за това не липсват, просто трябва да вдигнете поглед. Близост и хармония с човек от обкръжението ви.
28 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С поведението си респектирате околните и така съзнателно ги подчинявате на волята си, спестявайки си изненади. С навременните си действия по интересуващ ви въпрос ще благоприятствате професионалното си развитие. Не позволявайте да се показвате отегчени пред някой, който ви интересува.
28 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстои ви решаването на важен въпрос. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек, на когото бихте могли да се доверите. Вечерта се заемете с нещо приятно и разтоварващо. Работата не е за предпочитане.
28 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е удачен за експерименти от всякакъв род. Ентусиазмът ви е заразителен и отваря всички врати пред вас. Великодушието ви ще ви спечели нови приятели. Отдайте се на желанията си - днес почти всичко ви е позволено.
28 яну 2021
Последни новини