Димитровградски акробати обраха медалите на държавното първенство

Медалистите от клуба по Спортна акробатика в Димитровград

Със 7 медала и една купа се завърнаха от Държавното първенство по спортна акробатика възпитаниците на СК"Младост". То се проведе в Горна Оряховица. Във възрастовата група до 12 години златен медал завоюва Мартин Бъчваров, който успя да надвие силни представители на спортните училища в България.

Сребърен медал от първенството спечели Делчо Захариев. Много добро е било представянето и на други двама състезатели на димитровградския клуб Атанас Атанасов и Валери Деянов, които също са се класирали на 9-то и 12-то място сред най-добрите акробати в България.

При юношите и девойките със злато и сребро от състезанията в отделните уреди се върна двойката Жаклин Вълчева и Мария Никова. "Заслугата е на децата и благодарение на тяхната упорита работа постигнахме успехите", коментира пред журналисти треньорът Димитър Димов.

Пред акробатите от димитровградският клуб сега предстоят нови предизвикателства. На 24 юни в Сливен ще се проведе Държавното първенство по скокове на пътека, а малко по-късно и състезание в Ямбол по скокове на батут. Общо 70 деца тренират акробатика в СК"Младост" в момента, допълни треньорът.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини