Комисия ще пише критерии за Пеньовата награда в Димитровград

Последните двама лауреати на литературната награда "Пеньо Пенев", връчена миналата година - турският поет Йоздемир Индже и българската поетеса Екатерина Йосифова

Двете големи отличия, който общината периодично връчва - "Почетен гражданин на Димитровград" и лауреат на литературната награда "Пеньо Пенев" вече ще бъдат съобразявани с определени критерии. Около това мнение се обединиха днес съветниците в Димитровград и решиха да бъде назначена комисия, която ще подготви изискванията. Тя ще бъде определена от кмета, но в състава й ще влизат и трима общински съветници. Това са председателят на комисията по култура и вероизповедания Маргарита Симеонова, Христо Цветков от БСП и Динко Драгиев от "Да за Димитровград".

В докладна си до Общинския съвет вносителят Маргарита Симеонова посочва, че липсата на такива критерии при присъждане на званията поставя под съмнение значимостта на техните носители и често е повод за разединение на културните дейци в Димитровград. Двете отличия винаги имат голям обществен отзвук, затова изработката на правила е важна, допълва още председателят на комисията по култура, вероизповедания и средства за масова информация.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини